Jump to content

JMorel

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JMorel

  1. We still need the cables, they are not old shcool ! ^^ Anyway I "still" have a problem. I can connect my PC to the PLC but I'd like to send an email to my outlook email adress but I tried and I "still" lost. I wanted to use 2 sockets : one to connect my PC so the PLC would be a slave (that's working) the other to send an email to the IP adress of the outlook server so the PLC would be master Can I have 2 sockets with one Ethernet cable ? How do I handle both ? How do I send this email ? Can I use the same email adress for the sender and the receiver ? I think i have something not bad but I receive nothing (image linked).
  2. Well I don't understand why or how but something work, probably everything you told me to do. I'm connected, so thank you so much !!
  3. Since I have my own network I can change the IP adresses to have 192.168.101.N for the PC and 192.168.101.N+1 right ? I tried both, keeping the same numbers 100 and 101 and changing for 101 and 101 but still nothing. And there is something else, almost everything that I'm reading says that ad hoc is a wireless network but I have to link the PC and the PLC with a cross cable (like you said) so it can't be wireless. The Ethernet card is initialized and the Socket 1 is also initialized but not connected so I'm not even connected, whether it's the right network or the ad hoc.
  4. Flex727, no it's not the same. My PLC address begins with 192.168.100.xxx and for my PC it's 192.168.101.xxx, is it the problem (at least one of them ) ? I'm going to try Ausman method after testing what Cam said. Thanks guys, I'll keep you inform !
  5. I tried with SB 2 and SB 142 but still nothing
  6. Hi everyone ! I'm having some troubles with my PLC... Just so you know, I'm not a pro, I'm more a little beginner in Network stuff. That's actually the first time that I'm working on it. So I have a PLC V570 with a V200-19-ET2 and I want to connect my PLC to my PC. I first asked the scientist computer an IP adress unused, the mask and the default gateway. Then I programmed my PLC (image 1). But it doesn't work, I can not connect them together, and I have the message on the image 2. Plus, when I tried with the cmd.exe windows it wasn't working either (image 3, sorry it's in french but it says that it didn't reach the destination host, so it means that I'm not connected right ?). Both, PC and PLC are connected with a Ethernet wire to the same switch (what I think is a sithc and not an hub). I also tried to turn off both the firewall and tht windows defender but still nothing... Oh and there is another PLC on which I can connect with my PC to without having any problems, without needing to turn off anything. I'm starting to loose hope, can somedu help me ? Have you any idea where I did something wrong ? Thank you, JM
  7. I finnally found what I was searching for ! In fact all I wanted at the beginning was to reset everything in my LADDER (sort of) because I forced things that I KNOW can't be forced but I did and it worked but at the end it was blocked and I could'nt do anything. That's why I wanted to restart everything. So I found the reset options in the PC settings, and I did "Initialize and Reset" and I was excaltly what I wanted to do ! Thanks for your help !
  8. Ok so here is my new program. I have a problem on the net 1, MB100 doesn't turn on whereas MB78 is turned on. And it's the same for the others nets. Is it because I forced them before even if it's supposed to be forced ?
  9. I'm going to start all over again and i'll be back if i still have a problem
  10. Oh, sorry, I set and reset things that shouldn't be, like you told me. But now I can't make them back to their normal setting. I can't cancel force and the reset don't make it back to normal.
  11. First of all I have to make an oven in operation. So if the button "Start Cycle" is pushed and if the temperature sensor is detected the output 32 will turn on which is going to switch on the oven.
  12. Flex727 and Cam, I get that, it was just to give you an example of what i was talking about. AlexUT, I tried to Right-click on Set/Reset but nothing happened ! What have I done ?!
  13. I just have the Set/Reset which is on the following image
  14. Well I Set and later I Reset. It's not the same I guess ? When Can I Cancel Force ?
  15. Hello ! I am a trainee and I have a project to do. I have to command the operation of a oven and I'm trying to do that but I have a problem. By the way I'm using Visilogic, a V570 screen, a snap-in V200-18-E3XB and an expansion IO-RO16. So my problem is the following : I want to test my program but when I force a input to set or reset after that this unput is not working anymore, it's like blocked. As you can see on the image below. So I'd like to know if there is something I can do to get back the good operation or if I'm doing something wrong. (sorry if it's in french but I am :3 ) Thank you in advance for your help. J.MOREL
×
×
  • Create New...