Jump to content

alexmoskos

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

alexmoskos last won the day on November 12 2012

alexmoskos had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About alexmoskos

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

1,684 profile views
  1. Hi, I am using two Type K Thermocouples (https://www.automationdirect.com/adc/Shopping/Catalog/Sensors_-z-_Encoders/Temperature_Sensors_-a-_Transmitters/Thermocouple_Sensors/Probes_(with_Hex_Nipple)/THMK-H06L01-01), and then wiring another 15ft of Thermocouple wire from the sensors to my Unistream PLC expansion module (UIS-WCB1) to the RT2+ and RT2- and RT3+ and RT3- terminals. The PLC is mounted in a NEMA 4X enclosure (very well sealed). I have two issues, 1. When I plug these Thermocouples into the PLC and then select the Type K thermocouple option for the module, my numbers are off by +20 Degrees F. This is true at Ambient Room temperature of about 70F and when the probes are hotter at 170 F. Any thought as to why these values would be off? 2. What I am noticing is that after my temperature probes have been sitting in the same environment for a long time, so the temperature should be really stable, and then turn on my PLC, the reported temperature starts drifting upwards 6-7 degrees over the course of 20-30 minutes. Why would this happen? The expansion module installation guide talks about thermocouple isolation. I am not using any analog inputs and only controlling two digital outputs from the PLC right now. I am a little confused what the installation guide means by "you may use up to one exposed-junction thermocouple per UIS-WCB1 module". If both of these probes have 15ft extension wires, is that two exposed-junctions? I'm confused what "exposed junction" means. Any help is appreciated, thank you.
  2. alexmoskos

    Importing Different Fonts

    Hi, Is there a way to import more fonts into Unilogic? I see the font format in the folder C:\Program Files (x86)\Unitronics\UniLogic\Fonts are ".ulf" but I'm not sure how to make a font file from microsoft (TrueType font file (.ttf)) into a .ulf and then have unilogic allow me to select in the font properites selection tool or at the top of the software under the edit. Also, the text properties at the top of unilogic is always disabled no matter what is selected. What is that edit tab for if it is constantly disabled or what am I missing?
  3. Hi, While you can select different text to display when using the "State Machine Button" in Unilogic, you can not select different colors of the background of the button on hand. You can select different text colors, but not different background colors. It would be nice to be able to select a color of the background for each state to make it more obvious for the end user.
  4. alexmoskos

    Using PT1000 with UIS-WCB1

    Hi, I already have a couple of PT1000 temperature sensors that I would like to use with the expansion module UIS-WCB1 but the specification says it can only work with PT100 (and other thermocouples) but not PT1000. The temperature range this sensor will ever see is between 0-100 C. Because of this relatively smaller temperature range, would I be able to use the PT1000 sensor with this I/O module, by writing some code to account for the difference, instead of having to purchase the UIS-04PTKN module?
  5. Something very curious I have come across is that all connections to my V1210 PLC work when I am on the LAN. Remote Operator, Android Remote Operator App, Visilogic. When I am on a different LAN, all applications work well which means I have all Port Forwarding and network setup correctly. What is interesting is that when I use a 3G (on my phone) or 4G (on a different phone) network, the Android Remote Operator App can not connect to the PLC. It attempts to connect, and the PLC actually sees there is a connection established but then the Android Remote Operator App connection never goes through on the phone. Is there some kind of bandwith or "stable connection" criteria? I thought it would have something to do with the size of the graphics cache file or something but I am reaching my limits of knowledge in this area. When I use a separate 3rd Party App (Uni Go), all connections can be made but there are not graphics in that connections, strictly reading of specific MIs and what not. Any ideas why the Android Remote Operator App wouldn't work over 3G or 4G but does work from a different LAN?
  6. Hi, I have a V120-22-R1 connected to an Expansion module that is connected to a IO-D16A3-TO16. I am trying to do PWM through output 0 on the IO-D16A3-TO16 (Source using Pin 8), which is Output 32 in my Visilogic HW configuration. What I am finding is that if my Output is Off but then the frequency Input for it is changed to any number above 0, the physically output turns on and the LED indicator on the module turns on but Visilogic does not recognize that the output is on. What I really I want to do is store a frequency for the output and just turn on the Output bit when I feel like it but if I store a frequency value, the physical output is always on and visilogic doesn't know if it is on or off. I can change the visilogic ladder on and off but there is no physical change to the module output pin, it just stays on. Any idea why this is? What am I missing? Thanks
  7. Hi, I am looking at the C# example provided by Unitronics for reading and writing values to a PLC via Ethernet. I am able to connect and do a number of things but I can't seem to write a value greater than 127 to the PLC. I can write values less than 127, and I am able to read a number greater than 127 but having trouble when I try to write a value greater than 127. My assumption is that it has something to do with sending a "byte" versus "short" but am still new to Visual Studio and C#. Here is the code, if the line in BIG BOLD LETTERS below is changed to anything below 127, it works but 128 or above errors out and says "Could not communicate with the PLC". Can anyone help?: private void Read_Click(object sender, EventArgs e) { ReadWriteRequest[] rw = new ReadWriteRequest[1]; rw[0] = new ReadOperands() { OperandType = OperandTypes.MI, NumberOfOperands = 3, StartAddress = 0 }; try { plc.ReadWrite(ref rw); object[] values = (object[])(rw[0].ResponseValues); for (int i=0; i<values.Length; i++) { if (values != null) { TextBox txtbox = this.groupBox1.Controls["txtMI" + i.ToString()] as TextBox; txtbox.Text = ((short)values).ToString(); } } } catch { System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Could not communicate with the PLC"); } } private void Write_Click(object sender, EventArgs e) { object[] values = new object[3]; try { values[0] = (object)Convert.ToInt16(txtMI0.Text); values[1] = (object)Convert.ToInt16(txtMI1.Text); values[2] = (object)Convert.ToInt16(txtMI2.Text); } catch { System.Windows.Forms.MessageBox.Show("One of more of the values are not valid"); return; } ReadWriteRequest[] rw = new ReadWriteRequest[1]; rw[0] = new WriteOperands() { OperandType = OperandTypes.MI, NumberOfOperands = 3, StartAddress = 0, Values = values }; try { plc.ReadWrite(ref rw); } catch { System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Could not communicate with the PLC"); } }
  8. Thank You both for the response. Flex727- I did something similar to what you mentioned, I already had something like that set up in my logic but your comment made me realize I had multiple MBs like "Legal Entry" setup in multiple rungs which performed the "read data table" function. I just set them all up in the same rung as shown below and now everything works and refreshes as planned. Thanks for the jolt
  9. I have successfully setup my program for the V1210 to allow a user to input certain MI and ML inputs which get logged into the a recipe in a data table. What I can't figure out is when I select either recipe 1, recipe 2, recipe 3, or whatever, how to get the MI variables on my HMI to update to the values of that recipe. The MI variable on the HMI I want to refresh is the same location I allow them to keypad entry the values they want. I have used the "Read Data Table" function in the ladder logic as shown below and the variable I want to see refreshed is shown below. Any help is appreciated. Thank You
  10. Instead of buying the hardware to send text messages from the PLC V1210, I tried to be clever and just send out an e-mail to my e-mail account and then have my e-mail account forward it to my cell phone using the email to text format such as 1234567890@tmomail.net The problem is it will not forward my cell phone the e-mail. I have tested sending a regular e-mail to text message from my e-mail account to my cell phone by using the 1234567890@tmomail.net format and that works fine. When I send a regular e-mail to my e-mail account and have it auto forward to my cell it works. But when I send an e-mail from the PLC V1210 to my email account and try and forward it to my cell phone, it doesn't work. Any thoughts on why this might occur?
  11. alexmoskos

    Connection Failure

    Don't know if you got this figured out yet but you need to go to the folder properties for the folders you were being denied access too such as C:\Program Files (x86)\Common Files\Unitronics and then Right Click, go to properties and then the security tab and then enable read/write access for all the different users. Even if you installed the program as an administrator, it doesn't always give you the correct read/write access permissions, you need to assign them yourself
×