Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'v130'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News and Announcements
    • Welcome to the Unitronics User Forums
    • New!
    • VisiLogic:9.8.64 - Link to mobile app, Ladder: 2x the Space!
    • New!!! ***** U90 Ladder*****
  • OPLCs and Application Software
    • Vision PLC series and VisiLogic
    • Jazz, M91 PLCs and U90Ladder
  • UniStream HMI + PLC and UniLogic
    • UniStream: Hardware
    • UniLogic Software
    • UniLogic UDFBs
  • Software Utilities
    • SD Card Suite
    • Remote Operator
    • Remote Access
    • DataXport and DataXls
    • UniDownloader
    • UniOPC
    • UniDDE
  • Utilities for .net and Visual Studio
    • Unitronics PCOM Protocol
    • COM Object ActiveX .dll
    • .NET driver
  • Project Design
    • ...I have a project...what hardware do I need?
  • User Application Stories
    • Just finished a great project?
  • Tips and Tricks
    • Best Programming Practices
    • Tips and Tricks
  • Job Board
    • Projects seeking Programmers
    • Programmers seeking Projects
  • General Discussion
    • We're Listening...
    • The Lounge

Calendars

  • Community Calendar

Blogs

  • Unitronics' Blog: PLCs, HMIs and more
  • Saragani's Blog
  • Simon's Blog
  • Ash Neilson's Blog
  • Joe Tauser's Blog
  • Unitronics en Español
  • Powered by AMPS
  • Alldrives UK's Blog
  • Unitronics, Howman Style
  • PLCNewbie's Blog
  • Telestar Automation Blog
  • Webinars Collection
  • Tim's Corner
  • Blog
  • TELESTAR (Italian)
  • i4 Automation
  • i4 Automation (UK)
  • Unistream UDFB's

Categories

  • From Headquarters: Sample Applications
    • From Headquarters: VisiLogic
    • From Unitronics: U90 Ladder applications
  • User-submitted Applications
    • From Users: VisiLogic applications
    • From Users: U90 Applications

Categories

  • Articles
    • Forum Integration
    • Frontpage
  • Pages
  • Miscellaneous
    • Databases
    • Templates
    • Media

Categories

  • New Features
  • Other

Found 16 results

  1. Hi, I have Unitronics PLC V130-J-TR20 PLC, which is a master, and two Jazz JZ20-J-T40, which are slaves. I need two of the slave Jazz PLC's to communicate with master V130 PLC. I have made configuration in PLC Program for read and write, but it's not working properly. When i set bit for request to read PLC3 (MB100), it reads it normally. But, when i try to read PLC2, it reads same value that I have on PLC3, although Communication is OK with PLC2. I have read example project, and used it to configure communication between PLC's, like you can see in the images. Regardless of what I do, one of the PLC's is not working properly, communication says it's OK, but keeps reading values from other PLC. IP addresses are different, of course, and i have typed them correctly into the MODBUS IP Configuration, like in the image. On my Jazz PLC's I have done everything like Example project in U90 Ladder says. Is there a way of fixing this? Thankful Nikola Ljubinkovic
  2. OPC Communication Slow

    Hi, I have two Jazz JZ20-J-T40 PLC-s, and one V130-J-TR20 PLC. I am using zView SCADA. I tried to connect them via Ethernet by using switch, but I cannot use two different PLCs on this SCADA. Then i tried to connect them to SCADA via uniOPC, but communicating is just too slow. I have just one bit that goes from 0 to 1 in 0.5 seconds, and back to 0 in 0.5 (1 second pulse), just for testing, still it's too slow. It runs normally for like 2,5 seconds, and then just stops, and changes in 4-10 seconds, or just freezes for 2-3 minutes, and then changes. My PC Spec are not in the way of this, I am sure of that, i have tried it on my weakest and strongest laptop, still exactly the same results, too slow with just one bit for each of the PLCs, that is 3 bits total. Does anyone had the same problem, is there a way of fixing this? Regards Nikola Ljubinkovic
  3. I am trying to use a pulse flow meter to measure the drain flow of a hydroponic garden system. We are wanting to use this to alarm if we have low flow in certain parts of the system. This is a low budget project so I am having to work with what I have. My V130 plc only has two high speed counter inputs and I would like to measure the pulse flow in four different areas of the system. So my question is, is there a way to read the low freq pulse of a regular digital input? The freq of this input would be no more that 20 pulses per second. I have been able to use a counter to count the pulses but I am not sure how to divide this number by a period of time. By the way I am new to programming. This is more or less a project for me to get some hands on practice. Thanks,
  4. Ok guys, first time attempting ladder programming here using a V130-J-R34. I am using AN0 to get signal from a 3-wire pressure sensor. Brown/Blue goes to +/- 24Vdc and the black wire is my signal. I get a 4-20 mA from the sensor and according to the default jumper settings of the V130 the AN0 is set to accept current as input. I am trying to perform a simple linearization to display how many bars my sensor reads. Since the memory of the analog input is 10-bit this is how I set it up: (see attachment) The logic is that being a 10-bit memory the max 20mA corresponds to DEC 1023 and min 4mA to DEC 204. Then this is converted to 0-10 bars. However it does not work. My MI0 reads always zero and the output MI1 is stuck at -25. Any ideas here about whats wrong? Cheers
  5. Hi, I`ve installed V130 with simple web server application, at remote facility. I ve succeed to connect remote web server from control centers PC and it looks like it is working fine but ocationally link breaks. Rebooting either remote router (HG531 v1 Firmware version HG531V1V100R001C90B017) or V130 recoveres the link. I ve set SB 168 already but problem persists. Is there any other way to automate lost link recovery process?
  6. Hi, I'm a new user and I've been trying to get a PTO pulse signal from one of the high speed outputs of my V130-33-TR34 to send to a stepper motor driver. I just got the PLC so it's set to default jumper settings. I pretty much followed the webinar on the Unitronics site and I'm pretty sure I did the wiring right (pin 1 on the transistor outputs to driver, pin 5 to PLC ground). Hooked it up to an oscilloscope and I don't get anything out. When I run the PTO move command, it turns the MB on for "PTO Move Success." Tried going into the HW Configuration and trying to get a PWM signal out by setting up one of those and initializing Frequency to 500, Duty cycle to 500 (50%), and then downloading a program with just ---|SB2|---(MB0)(S) where MB0 is the PWM "Run Bit" and still nothing. Anybody see something simple I overlooked or something I did wrong? If not, any ideas what might be going wrong? Thanks in advance
  7. I am trying to use an Interrupt HSC with a V130-33-B1 and a Ex-D16A3-TO16. when I try to upload the project to the PLC I get a message saying that Interrupt HSC is not compatible with my hardware configuration. I have looked all over documentation to find out if this is true or if i have something else configured incorrect, but have come up blank. Can anyone confirm that HSC on an expansion is not compatible with the interrupt? I know that immediate routines are not compatable with the V130-33-B1 but there is nothing about the interrupt.
  8. I just bought a V130-33-B1 and a EX-D16A3-TO16 expansion module for a project. I need to set up a HSC Interrupt but the project tells me that the hardware configuration is not supported. there is not documentation anywhere that says HSC interrupts are not supported with the 33-B1 is this true? I know that Immediate elements are not supported on expansion modules. Can anyone confirm or offer a work around?
  9. Hi, Here with attached my program which is half way done for test rig. I couldn't enter the values or even go to keypad entry mode. Please anyone suggest me what i did wrong. Thanks in advance. 19_10_13_TA24.vlp
  10. I am trying to input a String via HMI Keypad as MI -vector on V130 is there an example file ? thx
  11. V130 HSO outputs

    I am using a V130-T4-TR6 and need to verify some information on the HSO output that seems contradictory between the tech spec and the V9.5.0 help file. Per the tech spec, the HSO freq. range is 5Hz to 200kHz. According to the help file, a value of 0 can be used but is not mentioned in the tech spec. It seems that the 0 value is used for a constant "ON" signal. Is this value available in the V130 and if so, please verify its function.
  12. Hello, I am trying to set up a V130 to send out text messages. I am using the Enfora modem and have set everything up correctly I believe. I am using COM1 and have changed the internal jumpers to RS232. I have the COM INIT 1 block running on power up with a baud rate of 9600. I have used the Modem Services to 'Prepare PLC-side modem' with a baud rate of 9600 as well. When I plug the modem into the v130 and cycle power the connection fails (ie SB81=1). Can anyone give me insight as to what I am doing wrong? Thank you, BenB
  13. Hello, I have recently posted asking about how to get the Enfora modem to connect to the v130. I was able to accomplish this by placing a number in the 'Number to dial' box in the modem settings screen. I just put in my cell phone number to test and the modem connected after that with a signal strength of 14. I do not know what the Number to dial should be set as though. I also am trying to send a text message and have everything set up to do so. Whenever I press the #1 button to activate the request to send the Modem Busy bit changes to 1 for a few seconds and then switches back to 0. None of the other status bits change when I do this however. I believe the request to send does change but is activating the SMS Send FB and is then clearing itself before I can see the change. Any help with this is greatly appreciated! BenB
  14. Hi, I'm having some issues regarding alarm acknowledge on my V130. I have a couple of alarms I would like to be acknowledged by a button connected to an input, the input sets a MB which is choosen in each alarm config as "acknowledge bit". I thought that this would acknowledge the alarm just as the selected MB goes high, but it doesn't work. Instead, the "F2" button is the acknowledge button, in the plc-project the "F2" button isn't used anywhere regarding the alarms. Is this maybe some default that isn't possible to change? regards Anton
  15. Hello, Thanks all for you help in this forums, I see lot of informations that I will use for my first project with Unitronics IHM. My application is simple for most of Unitronics user but for me it is a little "hard" My project : - I have a V130-33-R34 module with an interface IO-AI4-AO2 - I will connect 2 Ana 4-20mA inputs to the V130 and 3 Ana 4-20mA inputs to the IO interface. - I will use 2 Ana Outputs 4-20 mA to the IO Interface too. The application is to transfert the 5 analogic inputs to the modbus. And have the analogic value on one or several screen(s) only for local information. I am looking for the modbus programming as slave so I've found the example in the help documentation (file V130_Modbus_Slave.vlp) If I used this example, The PLC master could be able to read the 5 analogic input value by pointing The "MI" adress ? without other programming ? Is it possible to change the ID modbus adress by a V130 display and Variable and not by programming ? because in site this Id modbus adresse could be already used by other equipment. Thank you for your helps and knowledges. Stef
  16. As has been noted elsewhere... Protective Lexan Covers are Now Available for All Vision Controllers. Even though the Unitronics Vision controllers are very economical, there’s no sense damaging them when you can easily apply a durable protective cover. We now offer a self-adhesive Lexan protective film custom cut for each Vision controller from Unitronics. This includes the V130, V350, V280, V290, V530, V560, V570, V1040and V1210. These protective covers are resistant to the following chemicals: Acetone, Methylene Chloride, Isopropyl Alcohol, Ethyl Acetate, Gasoline, Diesel Fuel, Coffee, Clorox3, Vinegar and more… AMPS currently has covers in stock to protect the V130, V350 and V570 controllers.
×
http:///