Jump to content
stembera

Cannot restore connection

Recommended Posts

Dear ladies and gentlemen,

sometimes I have the problem with Remote Operator and V1040: I use the Remote Operator software for remote supervising of the hydro power plant which is connected to Internet via a Wi-Fi router. Sometimes, when the connection is not closed properly (e.g. when the WiFi connection is broken), there is not possible to restore connection between Remote Operator and PLC. Even if I try to reset PLC through VisiLogic, the connection via TCP/IP cannot be established. The only way how to renew connection is to call a technician on site and aask him to restart PLC. Probably this behaviour is not a problem of Ethernet because in that situation is not possible to connect a PLC even through an old-fashioned serial modem.

Maybe there is a system bit which is ON when remote connection is open and goes OFF when connection is properly closed. When the connection is broken unexpectedly, the bit is still ON and there is not possible to enable new connection.

Does somebody have a similar experience?

Thank you for feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I am having the same problem.  I am using socket 1 so what are the recommended settings for SI104 and SI108?  These are currently set to 0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...