Jump to content
Sign in to follow this  
thien

PLC-Email setup & SB150 (Ethernet Soc 3 is connected)=1

Recommended Posts

Hi

I am using a Vision 280. I try to setup the PLC to send e-mail, but I can't get the SB 150(Ethernet Soc 3 is connected)=1. When using cmd:

ping smtp.gmail.com

I got 74.125.79.109. Then I setup the TCP/IP Connect Sock 3 as: 74.125.79.109 and port nr= 25.

Then I tried to connect, but the SB 150 still = 0. Is there any one can tell me what was wrong.

Thanks beforhand.

Thienpost-131-094557500 1285066806_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Basically when you get the IP address of the mail server you need to know also the port number it is using.

Besides of port 25 there are also servers which work on port 587 for example or other number, you can search this in google.

Anyway please note that Gmail mail server based on SSL encryption which we do not support.

We support mail servers that require authentication type login or plain and of course mail servers which do not require authentication.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...