Jump to content

Recommended Posts

Hi,

 

i have a V570 that i put a program on and it was working good until i recycled power to it and now the PLC is in stop mode with no application. i cant connect to it anymore. is there anyway to reconnect to the PLC??

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Nick,

 

Is the battery backup installed in the V570? If the unit is powered down and the battery is low, or not installed than it is possible to lose the program and display no application. You will need to re-download the program.

 

We recommend performing the Download All and Burn download option. This will download the program into the flash memory of the controller which will retain the program in case the battery backup fails when power is cycled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i first downloaded the program i downloaded all and burn to flash then i made some changes to the program and just downloaded it to the plc.

Im trying to connect to the plc using serial cable that i had no problem with before this happend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 

 

Usually when the PLC is in stop mode the default baud rate is 115200.

Try to set in VisiLogic communication & OS menu the baud rate to 115200 and then try to download application.

if you are still unable to connect - let me know what error message do you get?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I'm new to the forum and I'm not sure how to add pictures?

 

the plc reads.

 

V290/V570 (T40B)

O.S. (Stop Mode)

003.004.16 Aug 24 2011

 

Com1 Settings: 11520,8,NP,1,Nn

Com2 Settings: 11520,8,Np,1,Nn

 

Status : Idle

 

the computer errors are.

 

Communication    1/2/2016 2:40:24 PM    Close port
Communication    1/2/2016 2:25:21 PM    "Open port 12 115200,N,8,1"
Communication    1/2/2016 2:25:21 PM    Unable to Synchronize  - PLC Communication Parameters cannot be set
Communication    1/2/2016 2:25:19 PM    "Open port 12 9600,N,8,1"
Communication    1/2/2016 2:25:17 PM    Send break signal
Communication    1/2/2016 2:25:16 PM    "Open port 12 115200,N,8,1"
Communication    1/2/2016 2:25:15 PM    Close port
Communication    1/2/2016 2:25:15 PM    "Open port 12 115200,N,8,1"

 

again was able to connect to the plc before this happened.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

What is the error message you receive in VisiLogic? (message box)

did you try changing the baud rate in VisiLogic to 115200?

Are you using  USB to Serial or built in com port?

you can try also communicating with the V570 using port 2 of the PLC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...