Jump to content
wapcs

-1 status when sending e-mail

Recommended Posts

I've setup email but i'm receiving the following error:

 

-1

General COM Error. Please check the physical connections.

 

Note: Not sure if it matters but i'm connected via mobile broadband with static IP. Remote connection with VNC and Unilogic is working fine. 

I've also tried various DNS setups.

Optus Mobile Broadband: http://www.optus.com.au/business/support/answer/fixed-mobile-broadband-ip-addresses-email-tech-settings-ports?requestType=NormalRequest&id=1421&typeId=5

 

 

Can anyone elaborate on what this error means and how to fix it? 

Configuration.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the Default gateway correct? Can you ping any IP address outside of your network?

 

What type of email client are you using? Gmail more recently set up new security settings that need to be disabled before sending an email from a third party device.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i using the Gmail SMTP and receive Error -1 

i using correct DNS 8.8.8.8 and i ping it from unistream PLC ,i using correct gateway

i use smtp.gmail.com:465 server

i also enabled gmail third party connection and check it with my out look 

can it be that this service was changed or google block it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i found the issue !!!

google permit sending 100 email per day and close the SMTP access for 24 hours when pass this restriction

if the logic to send email is drive by "Direct Contact" and not "Positive Transition Coil" the logic will send email every PLC loop and block the account immediately ...

i think the sending email need to improve with function that will limit sending quotas to prevent the PLC to block the account when logic problem is accrued  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

        Thanks guys, this thread helped me a lot.

   I have had the similar problem but in my case, leaving the "From E-mail Address" field empty and entering the actual e-mail address in the "Username" Field and activating gmails 3rd party apps access did the trick.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same -1 error.

I can ping an outside ip address.
I have tried sending through a gmail account with the "Access for less secure apps" set and with the "From E-mail Address" field being empty.
I also tried using a Custom Account with the same -1 results.

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...