Jump to content
Sign in to follow this  
mitachky

UID-W1616R Output Wiring problem

Recommended Posts

Greetings, 

this is my first experience with Unitronics and I am also a beginner in PLC's, so I apologize in advance if I am asking stupid questions. 

I am using a USP-070-B10 with a UID-W1616R.

I`ve wired the inputs using this configuration: image.png.fbf5a731bb97a157ebcd5f35ec98d7f9.png

And I`ve wired my outputs using this configuration: image.png.678ab5df9fe78fed64c774721175d566.png

I`ve written a simple test program, to test if all the inputs/outputs are working properly.

On the back of the UID-W1616R module, I can see the inputs and outputs coming on and off as per the created program and I can hear the relays inside in the PLC switching on and off, but I am not getting the 24 volts out of the outputs. How do I fix the problem?

Thanks in advance!

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Input config has no influence on output.  If you have 24V from your supply connected to the +V terminal on the output row, and 0V from the same supply connected to the 0V on the same row, then you should have 24volts differential at the output b/n the CM terminal and the relay terminal when it closes.  Are you measuring in the right places?

The other possibility is that you have a short on your lines somewhere and the supply is shutting itself down. But this would then shut the plc down if you are using a common supply.

cheers,

Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

image.png.678ab5df9fe78fed64c774721175d566.png

  The  0V and  +V   are for   to power the relay coils internally only.

 

What do you have on the CM  Terminal? 

The relay contacts are dry contacts and share a common connection on CM.

Power on CM ( eg. 24 VDC)   and load( eg.  24 VDCRelay Coil, or solenoid, etc. )  on the contact  to the return( eg.  0VDC)

 

Dant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Dan,  I stand corrected. 

As I don't actually use this module I was going on the install manual.  It clearly implies the way I said.  There is no reference to them NOT being connected internally to the 0 and +V.  Indeed, I read it implying that they are.

5ab965b3e4a05_113127-Mar-1808_24.gif.a53cdde57c0d94bc0e84543f4bbddb35.gif

Perhaps Cara needs to revisit this instruction set.

cheers,

Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...