Jump to content
Sign in to follow this  
ORSO2001

UIS-WCB1...analog value when the input is disconnected

Recommended Posts

Dears,

I am using the module UIS-WCB1; I need to use the two analog input for a 4-20 mA range, with the output value between 0 to 16383 ; at the moment I donpt have the sensors the the inputs are "free"; in this case I have the status of 0x10, that is ok, but also I have a value of 308 in both inputs...exist a way to define, directly, a value when a "problem" is present?..or I have to store the input value in a tag and, checking the value of the status, forse a value in case of faulty?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orso,  I think I use something like you are proposing.  In my analogue instances there is always some sort of minor variation going on.  I have code that recognises something sitting at a constant reading for a given time, and if this happens I then initiate a power reset on that sensor circuit.  This came about because I have had occasional instances where a power disturbance has upset sensors somehow and they lock up.  They still output, but nothing is changing and the process is sent completely astray.  It is set as a count system so that if it repeats the reset a few times in succession it throws an error.

cheers, Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...