Jump to content

Recommended Posts

Hi all.

I have problem with one v430. When try to download programm this message appears:

...ethernet card not supported by this OS version...

VisiLogic version 9.6...

Same program installed on 3 of 4 PLCs...only with one PLC I have problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

os.PNG.98dc6ddc23ddc2dcf430f529b80bfcc4.PNG

 

This is the message which appears...

 

I tried with older OS, but then also have another error message...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Flex727 said:

Update the O/S (firmware) in the PLC. The instructions on how to do that are in the error message you posted.

Thanks Flex.

I tried with newer OS which I have and this error message appears.

I suspect that maybe eth. card is damaged.

If eth. card is undamaged it will shows in Info mode?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Milosh said:

I suspect that maybe eth. card is damaged.

First thing I would do is remove the Ethernet card and inspect the pins carefully, then replace it carefully and fully and see if there is any change. If not, you might replace the card - they are not expensive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/4/2020 at 3:57 AM, Milosh said:

Same program installed on 3 of 4 PLCs...only with one PLC I have problem...

I'd start swapping parts with the other PLCs to find the problem child.

Joe T.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything said already is perfectly valid.  Flex suggested O/S, but I'd also be starting from absolute  scratch on the affected plc.  It appears it is recognising the card is there, but saying it can't work it.  Delete everything  via info mode, then reload  boot, O/S etc, then try to load a completely empty program.

I'm thinking a crook part, but try the unit's brain surgery first. 

cheers, Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

is it possible that simple com port card installed (not Ethernet) in the same slot?

P.S.

I found sometimes ethernet connected to the extension port :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/4/2020 at 7:10 PM, Milosh said:

When I go to info mode ->Ethernet 

No Ethernet card

Ethernet Card not detected - how it will be initialized and used?

SB 141 - Ethernet Card Exists

image.png

Carefully inspect Ethernet Card connector and installation slot.

Check this Ethernet Card at other PLC, as already recommended.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...