Jump to content

ORSO2001

Members
  • Content Count

    222
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by ORSO2001

  1. Just to know...are you trying to read info starting from address 1 or address 0?

    because the column called "Modbus Protocol Start Address Hex" show that you have to start from address 0x0000...then 0x0000 and 0x0001 will contain the info about the "Phase 1 line to neutral volts"; address 0x0002 and 0x0003 will contain ythe info of  "Phase 2 line to neutral volts"...and so on

  2. Hi Flex,

    customer asked for new features then I thought that can be the case to take a look at the new release.
    I am testing this in the PLC that I am using as emulator.
    At the start up of the program I upload/create 9 DTI as system configuration...then only when the "initialization" is completed I let the program run...with version 1.26 need very few time..with version 1.29, more or less, 30 seconds.

    Also, as I wrote, i found that not all .sig files was created...then I removed the "&" from the file name and the .sig was present.

  3. Hi All,

    I just update one of my project, that is working perfectly, from version 1.26.90 to 1.29.111...and I saw that the ladder function Store DTI to File need more time referred at the previously version...to be clear I let 1 as F parameters (all file type)...with version 1.26.90 I think that the storage of the file needed much less of 1 seconds for each DTI....with version 1.29.111 I think 4-5 seconds are needed!

    I tried to clean the SD...then all the files are generated by the same version...but is the same.

    I also saw that some .sig file are added...but if the file name has a special characters like "&" the .sig file creation fail and avery time that I tried to save the file the "SD store failure counter" increase....I removed the "&" and all works fine.

    what can be?

  4. hi Daniel_EWW,

    i think that the "problem" is that the DT_Index as FunctionIn variable is not able to define the type/lenght of sructure that it is referring (seems somthing like late binding)...then is not able to let you select the right local or global structure variable to store the "value".

  5. Hi Flex727,

    usually I also use "insert" and "remove" row in the DTI...and this "warning" is present, I think, from version 1.25.xx...also a warning when you use the "indirect modbus ID or Group ID" function was added...to remember that the FB has not to be the first element in the ladder but a small delay or a "enabling contact" is needed.

    However ...as I wrote...I usually use "insert" and "remove" command for table about 200-300 rows and I didn't have problem.

    As Kratmel wrote this can be a problem (watchdog) when the DTI include thousands of rows and you have to insert/remove row 0,1,2...

  6. hi Saragani,

    so...I did some "test"...at the end if I open the unistream program and after recall my project, then close it, the USB seems always "free" and I can safetly remove this. If I open the project by a double click on the .ulrp file, then close the program, the USB still be busy but not all the times...let me say 7 out of 10. This happens in 2 different PC (one with W10 PRO and a second with W10 HOME).

    PS: in these 7/10 cases the only way to let the USB stick free is close by task manager the unistream notifier.

  7. Dear All,

    I saw that if I open a project uploaded in a USB stick when I close this and ask to "safetly remove" the USB stick I have an error message that the USB stick still be used...if I close the unistream notifier, by the task manager (windows 10) I can do this without problem...then the unistream notifier take busy the USB stick.

    This is not a real problem but is a little"annoying".

  8. Hi Stojan,

    all depends about what you need to do/transfer/check with the remote PC.

    1) you can setup the PLC as Modbus SLAVE by TCP/IP connection....to do this you have to search in the "solution explorer" window: PLC communication -> Protocols -> MODBUS -> Slaves -> Panel Ethernet.

    done this you have to create SLAVE and add coils or registers ...Unistream expose some types of operation to manage the modbus coils/reguster...so I think that is better if you take a look at the online help.

    in this way you will create your own registers list...that can be only readable or readable and writable...

    2) you can create structs that contain the information that you need...then write these information in some Data Tables...store these Tables in some files (SD card in the PLC is needed) and transfer by FTP these files (CSV format) in the remote PC...the remote PC will manage these files.

    3) store all the information in some DB in the remote PC

     

    all these possible way need that the PC is able to manage the information...then some specific program has to be or created or uploaded and installed...

    from your message I don't understood if you will create the PC program; if this program is already present...or what.

  9. Dear All,

    I am doing as follow: import a CSV file (copied from USB stick in the "data folder") with a single row of 23 Strings (each String is 25 lenght); create a UDTF file from this CSV; upload the UDTF to a DTI; read the DTI row.

    each of these action is done in a specific ladder rung; each rung check if the previously action was perfomed without problem...then at the end my CSV is converted; the DTI il filled with right values but when I read the DTI row I don't have any error (exist status "0") but the struct variables is not filled (all single field is empty)...I tried to write the DTI with the same struct and all works...the DTI take the new value...I forced the action (cvs->udtf->dti->read) then the DTI take the value of the CSV file but nothing change...the struct fields still have the previusly values.

    what can be wrong?

  10. Dears,

    I am using PID functions...and I thik to have learned how this works but I don't found a way to "stop/reset" the autotune procedure when active!?...i try to explain what i need...I am talking about a management of heating element...if I start the autotune (PID config status = 2) and the real temperature is not increasing (heating element broken or not connected) what I have to do to stop the autotune to have back its status as "0"?...I tried to set "0" the BIT to enable the Autotune UDFB but the status stay at 2...I have wait many minutes with the BIT "1" without increasement of the temperarute...also with the BIT as "0" but nothing happened....now that I am writing I thought..."this is not a problem...will be enough "load" again the AT values!"...what is the right way?

    thanks.

×
×
  • Create New...