Jump to content

Recommended Posts

It looks like you use panel as master and engine as slave.

Master named ID1   and  you try to read data from slave ID1 --- it is not correct.

Please change this nodes to different ID and try to read needed data.

You can change ID on engine to 2 or if it imposible - change master PLC ID to another one.

 

Link to post
Share on other sites

Please post your modbus setup. Motor and drive nameplate and how modbus wires is connected to V700.  Sometimes A & B RS485 wire is swaped.

If you use USB connection to V700 - com port 1 is not work with modbus - it is connected to USB and Visilogic.

If it possible please use PC Modbus software and USB to R485 connection for test drive communication.

Please note - In drive parameter - you must configure communication settings drive ID  and enable Modbus communication.

Link to post
Share on other sites

Just a two suggestions: 
1. Your software communicates via COM1. If you connect your PC via USB port of the PLC, COM1 will be suspended so the Modbus comm will not work.
2. You configure COM1 port as RS485. You must do the same on DIP switch on the PLC. Factory default is RS232.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...