Josje P

Members
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Josje P

  • Rank
    Newbie
  1. Hi Joe, I did find the 599 command. Explanation i found was that with 599 the serial port still works if the RS485 is unplugged, with 600 this is not the case. I tried with 599, also 600. Both without success. Also tried to set the Jazz as master and set the vision as slave with the scan/EX block. But also no success. Further when i watched the video tutorial for the vision modbus, they explained that the number of total sessions should ideally match the number of acknowledgements. In my case i have zero acknowledgements, even when the write function is successful to the slave. So looks like there is absolutely nothing coming back from the jazz to the vision. maybe I'm overlooking something in the vision controller. In the jazz, i first do a comport init, (SI141-145 = 9600/8/2/2/100), then 310 stored in SI140,. Next net is the modbus config with 599 in SI 140 (SI141-145 = 2/100/3/2/9600) I tried storing 599 in SI140 various ways after this. Every 10 seconds a pulse, on every scan of the ladder, but without success. On the forum i also found an old tread, where Apollas had the same problem with receiving but not sending. He also replied that he did get it working, but could not remember how he did it. He offered to send his codes. Maybe that will help me. He also mentioned SB134. And in the example from Unitronics there is 0 stored in SB64. But that also did not change anything for me. I'll let you know once i make some progress. Regards, Jos
  2. Hello Joe, In my U90 Ladder, i cannot find the scan/EX block. Will this be a special function, where I store a specific number in SI140? Reason i ask is because i'm trying to communicate via RS485 between my V350 master to a JZ10-11-T40 slave. Write from master to slave works fine, but i cannot read from the slave. Thanks in advance, Jos Koopman
  3. Hello Apollas, I know this is an old tread, but did you ever get this working? I now have the same problem with my V350 as master and Jazz JZ10-11-T40 as slave. I can write to the slave, but not read from the slave. In the tutorial of the visilogic, they explain how it works between 2 vision controllers. There you need to add a scan block in the slave. But in the jazz there is no scan block.