Jump to content

CatUnitronics

Members
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About CatUnitronics

  • Rank
    Advanced Member
  1. Went to collect data like I have in the past and the server application was seen by the adaptor and began collecting the data. We were shutdown and I am not sure if the system had been powered down. It may be that the system needed to be re-booted. The drivers may not have been properly installed when I tried the new adaptor and caused an issue. I believe I know what happened, but not exactly sure how it got corrected. I thank you for your words of wisdom. Cat
  2. Swervomotor, Thank you for your input. Things checked out good with the IP addresses and Mask. Versions of UNI APPS do match. Went to collect data this morning and was able to communicate with the server application like it had done in the past when working correctly. I am thinking that there is something interfering with the unit. Noise issue? CatUnitronics
  3. Aus, The solenoid coils are 24V dc. I looked at a unit that was in the shop and had a Visilogic and 24V DC coils in there were diodes across the diodes. Not sure why they were not installed in the first place. Cat
  4. Aus, Figured out the ethernet adaptor issue. Finally got the one on my desk loaded and set the items I needed to trouble shoot. I then used the adaptor off my desk and downloaded all to the plc. It was able to read the data through the application server. Used the new adaptor and could no longer read the data. Download All with the new adaptor and it would read the data through the server and swapped to the original adaptor and no longer was able to communicate to the server. I checked the unit for downloads in About and no recent changes I checked the signature for the program and not a
  5. Thanks for the info on the diodes and will see about getting them ordered and installed. Figured out the ethernet adaptor issue. Finally got the one on my desk loaded and set the items I needed to to trouble shoot. I then used the adaptor off my desk and downloaded all to the plc. It was able to read the data through the application server. Used the new adaptor and could no longer read the data. Download All with the new adaptor and it would read the data through the server and swapped to the original adaptor and no longer was able to communicate to the server. I checked the unit for downloads
  6. Flex727, Looked in About and was not downloaded recently and looked at the software signature and not able to see if there were changes made. I do thing that by downloading all may possibly help. The problem with that is they are running the unit and do not want to try it as I may make a mistake and have it be down. Going to get the one set up on my desk and when correctly, will swap it out.
  7. Thank you Flex727, Did not know the UniLogic can change certain communication parameters during the download. I do not recall downloading to this unit. I will have to look and see if it was downloaded to without my knowledge. I do know where to see when the last download took place.
  8. Swervomotor, I believe that the PC was missing the new adaptor drivers. I was able to get the data collected like in the past method and the original USB adaptor is no longer working. When you download the program with the original USB ethernet adaptor, are you allowed to use a different USB ethernet adaptor to get online and communicate with the server application? Does using a different USB ethernet adaptor other than the one that was used for downloading have an effect on the Unistream? The issue with not communicating to the server started when someone put a different ethernet
  9. Thanks JoeT., Went to the test stand and checked the 24vdc power supply and it is 5.0 amps. Would this make a difference for the diode? Another thought, when you "Download All" to the Unistream through a USB ethernet adaptor to the PLCand get online, do you have to have the same identical USB adaptor all the time or can you use a different USB adaptor with different drivers to get online and communicate with the server? If so, if you use the new USB adaptor, does it do so something to make the original driver not work? I am thinking that I have a driver issue as well. Tha
  10. sgull, Things seem to be getting the PLC set-up correctly. Even went to About and checked with the unit to be replaced and things match up. I had thought there was a back door somewhere and thank you for telling me. Thank you kindly,
  11. sgull, Put the DOK into the second USB port on the Unistream and was connected to the PLC with the ethernet cable. Followed your directions and was not sure it worked correctly. Took the USB stick to a PC that has not been touched by IT and formatted the drive as there was an older version. Went through the process again and a program mismatch, but it did recognize the connection so downloaded all and now to get it set up like the test stand that is having issues. Thank you for you help and hopefully will be easier. Cat
  12. Aus, I am awaiting feedback about the ethernet adaptor and I am thinking that there is something else going on. I will say that the same issue is not seen on the other units and indicates specific to that unit. It was mentioned before about "no relay coil suppression" and took heed of it from your post. There is a test box with a Visilogic that has diodes and went to look what the air test stands had I was not able to find the diodes. The way the system is operated by the operator, there would be spikes as they use the abort pushbutton several times in a row to clear the results of the ma
  13. Aus, I am still awaiting for approval for use of the USB port on my PC. I did however find a DOK in my desk drawer and was hoping it was the right version. I stuck the DOK that I found and now have a version mismatch. I now am awaiting for permission for USB use. Thanks
  14. Aus, My PC has the USB adaptor that does not work on one particular USP and works on the other USP units. The issue is only with that unit. I do not know of what could be astray on this unit. The only thing I can conclude is a possible driver issue and what could make the driver corrupt? Thank you for your cooperation. Cat
  15. Ausman, There is an ethernet adaptor from the PC to the ethernet cable to the PLC. It used to work and when they put on a new adaptor, it would not communicate with the server application. I went and got the adaptor off my desk and try that and still would not work. I went to the other stands using the adaptor off my desk and those units are still communicating with the units with the server application. I did manage to get a new adaptor to work off the other USB port on the PC and was able to communicate with the server, but had issues with it going offline. I can ping the unit and get o
×
×
  • Create New...