Jump to content
Sign in to follow this  
nkwai

Vision 130 screen problem

Recommended Posts

Hello, I have a problem with a V130, some horizontal display lines just disappeared (see attached picture).

I still haven't tried anything because I thought it would be best to ask here first if someone maybe knows the solution. The only idea I have is to open it (like when adding ports) and clean the contacts.

Any help will be appreciated.

Regards

v130screen.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would first be checking the ribbon connector insertion.  It is very easy to not push it in far enough before reclamping. If cards have been added then it is the likely problem, as you have to undo it for some add-ons.

Owing to it being fiddly and awkward it can seem to bottom out, but it isn't in enough.  But use care in any manipulations.

Undo the case rear and then carefully lift out the "first" pcb by holding the connectors.

Check out the install instructions here:  https://myzone-kza3sadj.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2015/12/installation-guide-V100-17-RS4X_ET2_S-ET2_17-PB1.pdf

They will give you the details about the ribbon, bottom of page 2.

Hopefully that will be the issue.  Pls advise back.

cheers,

Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your answer.

Opened the PLC today, cleaned all the contacts, double checked the ribbon, but the display is still the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, it's well over warranty, it think it's around 9 years old now. Thankfully there is a PC near, and the PLC is connected to the network, so I using Remote access for now. I'll contact the representative for my country to see if it is possible to repair it, or a replacement is needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I contacted the importer, and got a new LCD (yes it is possible to replace), now it works  again :)

Also after tearing it all apart, seems thet the ribbon cable mentioned above is just for the keyboard, the LCD is connected directli to the main board through the pins you see after removing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, nkwai said:

Also after tearing it all apart, seems thet the ribbon cable mentioned above is just for the keyboard

That is great info nkwai, I've never dug in that far so had assumed incorrectly.  Bad Ausman!

Thanks for letting us all know the good result.

cheers,

Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

For anyone interested, a picture of the back of the two screens (on the front is just the screen). On the top the old one, on the bottom the new one, interesting to see they completely redesigned it.

v130screen2.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

The new one is so much simpler, ain't technological progress great?

Wish they could upgrade my brain so easily.

cheers,

Aus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×